Малък сезон 2019: Сфумато От 26 юни до 5 юли   Основателят на

...
Малък сезон 2019: Сфумато
От 26 юни до 5 юли
 
Основателят на
Коментари Харесай

Ателието на австриеца Диди Брукмайер е гвоздеят на вечерта

„ Малък сезон ” 2019: „ Сфумато ”

От 26 юни до 5 юли

 

Основателят на известната пърформанс група Fuckhead доктор Диди Брукмайер ще покаже тази вечер в Театрална работилница „ Сфумато ” ателието си Body, Voice, Mind. Повече от тридесет години австрийският пърформанс актьор, артист, артист, продуцент, академик, боксов треньор и танцов шут показва плановете си на разнообразни подиуми, клубове и интернационалните фестивали, като в същото време има изяви в операта и театъра. Акцията е един от акцентите в тазгодишното издание на „ Малък сезон ”, което стартира на 26 юни и ще продължи до 5 юли.

По-късно вечерта публиката е поканена на основаващата се на Шекспировата покруса „ Хамлет ” режисура на Боян Крачолов „ Мишеловката ” (фантазма по единствената подготовка на Хамлет с градските трагици). Преводът е на проф. Александър Шурбанов, а в облиците ще се превъплътят номинираният за премиите „ Аскеер ” и „ Икар ” Йордан Ръсин, Божидар Йорданов, Галя Костадинова и други.

Програмата за деня ще завърши със спектакъла „ Сънят ” от Джулиан Барнс (театър „ Шест минус ”). Режисьорът Йордан Славейков е поверил единствената роля – тази на Безименния мъж – на четирима артисти: Ивета Георгиева, Любомир Тодоров, Диана Митова и Йоана Чушкарева. Заспивайки вечно, героят се разсънва в парадайса, където получава всичко, за което е копнял – секс, скъпи коли, опиати, срещи със звезди. И всичко това единствено с цел да осъзнае, че никой, в това число той самият, не е в положение да понесе тази „ берекет ” за цяла една безкрайност.
Утре Кристина Топалова ще приветства феновете на моноспектакъла си „ Америка! Америка ” от Дарио Фо. Режисьор е Николай Волев, чието име свързваме с филмовите класики „ Двойникът ”, „ Да обичаш напук ”, „ Маргарит и Маргарита ”, „ Козият рог ” и други.

Същата вечер в огромната зала се играе спектакълът „ Сексуални перверзии ” по Дейвид Мамет. Режисьор е Кристина Беломорска, възпитаничка на Иван Добчев.

Сред акцентите е и комедийното шоу „ Авангард ”, основано от актьорите Васил Бовянски, Живко Джуранов, Александър Митрев и Ивайло Рогозинов по концепция на Каспар Шелбред. Основаващо се на движенчески принцип, то е уместно за всички възрасти и за многоезична аудитория, защото артистите приказват на фиктивен език. Сюжетът се завърта към двама братя и техните другари, призовани на военна работа и изпратени на задача да разпознаят врага. Зрителят е очевидец по какъв начин невероятните им завършения ги принуждават да се изправят освен един против различен, само че и против самите себе си.

Точката на фестивала ще бъде сложена от монооперата от френския композитор Франсис Пуленк „ Човешкият глас ” по едноименната творба на Жан Кокто (Георгиос Филаделфевс – тенор, контратенор, Юрий Илинов – диригент, пиано, Пламен Бейков – режисьор-постановчик).
 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР